Yılın ikinci çeyreğinde en büyük net kar Apple'ın!

Yılın ikinci çeyreğinde en büyük net kar Apple'ın!

Yılın ikinci çeyreğinde Amerikalı finans, teknoloji ve enerji firmaları arasında en büyük net karı Apple, en fazla geliri de ExxonMobil elde etti

A+A-

ABD'li 25 büyük şirket, 2017'nin ikinci  çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre net karını yüzde 35,9, gelirini ise yüzde 7,5 artırdı. 

ABD'li 25 finans, teknoloji ve enerji firmasının bilançolarından derlenen verilere göre, söz konusu şirketlerin toplam net karı bu yılın ikinci çeyreğinde 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 35,9 artışla 64,4  milyar dolara ulaştı. Bu şirketler geçen yılın ikinci çeyreğinde toplam 47,39  milyar dolar net kar açıklamıştı.

Söz konusu 25 firmanın geçen yılın ikinci çeyreğinde toplam 474,42  milyar dolar olan geliri de bu yılın aynı döneminde yüzde 7,5 yükselerek 509,83  milyar dolara çıktı.

Apple 45,4 milyar dolar gelir elde etti

ABD'nin teknoloji sektöründe faaliyet gösteren büyük firmaların net  kar ve gelirleri de bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre artış gösterdi. 

Netflix, IBM, Microsoft, Alphabet, Facebook, Intel, Verizon, AT&T,  Twitter, Amazon ve Apple'ın bu yılın ikinci çeyreğindeki toplam net karı, geçen  yılın aynı dönemine göre yüzde 31,7 artışla 36,16 milyar dolara ulaştı. Bu 11 firmanın toplam net karı geçen yılın ikinci çeyreğinde 27,46 milyar dolar olmuştu.

Söz konusu 11 teknoloji şirketinin toplam geliri de aynı dönemde yüzde 8,9'luk artışla 228,82 milyar dolardan 249,15 milyar dolara yükseldi.

Teknoloji firmalarının arasında yıldan yıla en büyük net kar artışını  yakalayan Verizon olurken, en fazla gelir artışını elde eden de Facebook oldu.

Geçen senenin nisan-haziran döneminde 702 milyon dolar net kar elde  eden Verizon'ın bu senenin aynı döneminde net karı 4,36 milyar dolara ulaşırken,  şirket yıldan yıla yüzde 521 net kar artışı kaydetti.

Facebook'un da geliri geçen yılın ikinci çeyreğinde 6,44 milyar  dolardan bu senenin aynı döneminde 9,32 milyar dolara yükselirken, firma yıldan  yıla yüzde 45 gelir artışı yakaladı.

Teknoloji şirketleri arasında bu senenin nisan-haziran döneminde en  büyük net kar ve geliri elde eden ise Apple oldu. Dünyanın piyasa değeri en büyük  şirketi olan Apple, bu yılın nisan-haziran döneminde 8,7 milyar dolar net kar,  45,4 milyar dolar da gelir elde etti.

ABD'nin en büyük enerji firması ExxonMobil, ayrıca, bu yılın ikinci  çeyreğinde en büyük net karı ve geliri elde eden enerji şirketi oldu.  Nisan-haziran döneminde şirketin net karı 3,35 milyar dolar, geliri de 62,88  milyar dolar olarak gerçekleşti.

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.