Yıllardır süren dava Tesla’ya pahalıya patladı

Yıllardır süren dava Tesla’ya pahalıya patladı

Tesla firması ile siyahi bir çalışanı arasında yıllardır süren davada nihayet karar açıklandı. Tesla toplamda 137 milyon dolarlık tazminat cezasına çarptırıldı.

A+A-

Bugün dünya devi haline gelmiş sayısız firma mevcut ancak halen standartları uygulama veya ayrım yapmama gibi konularda bir arpa boyu yol gidilmiş değil. Tesla bu konuda dev bir tazminata çarptırıldı. 

Tesla’ya dev ceza

Tesla ile siyahi asansör operatörü Owen Diaz arasındaki ayrımcılık davası 5 yıl öncesine kadar gidiyor. 2015-2016 yıllarında firmada çalışan Diaz işçilerin duvarlara ayrımcı grafitiler çizmek, görseller yapıştırmak veya yazılar yazmak suretiyle incitildiğini ve sorumluların da herhangi bir girişimde bulunmadığını iddia ediyor.  

19. yüzyılda siyahi vatandaşların haklarını elinden almak için çıkarılan Jim Crow kanunlarına benzeten Diaz yıllardır hukuk mücadelesi veriyor. Mahkeme da Diaz’ı haklı buldu ve toplamda 137 milyon dolar cezaya hükmetti. 

Diaz bu davadan 6.9 milyon dolar tazminat alacak. Tesla ise zaman zaman bu tür ayrımcılık olaylarının yaşandığını ancak suçluların iş akdinin derhal fesh edilerek gerekli sorumluluğun yerine getirildiğini ifade ediyor. 

Etiketler : , ,