YPG, Fırat'ın batısına geçiyor

YPG, Fırat'ın batısına geçiyor

İslam Devleti militanlarının kontrolü altındaki son bölümünü ele geçirmek için YPG ve müttefik grupların büyük bir taarruz planı hazırladığı ileri sürüldü

A+A-

Suriyeli Kürtlerin başlıca silahlı gücü olan YPG'den bir kaynak, Türkiye-Suriye sınırının İslam Devleti militanlarının kontrolü altındaki son bölümünü ele geçirmek için YPG ve müttefik grupların büyük bir taarruz planı hazırladığını söyledi.

YPG, Türkiye ile sınırı oluşturan bu bölgeyi alabilirse İslam Devleti'nin yabancı savaşçı tedariği ve lojistik için kullandığı ana hatlardan birini kapatmış olacak.

Ancak olası bir taarruz YPG ile YPG'yi terörist bir örgüt olarak niteleyen Türkiye'yi de karşı karşıya getirecek. Türkiye YPG'nin Fırat'ın batısına geçmesine izin vermeyeceğini defalarca sert şekilde ifade etti.

Yaklaşık bir yıldır ABD'nin hava saldırılarının desteğiyle İslam Devleti militanlarına karşı ilerleyen YPG, Irak'tan Fırat nehrine kadar olan sınır bölgesini kontrol altına aldı.

Fırat'ın batısındaki 100 kilometre uzunluğunda, Fırat kıyısındaki Cerablus kentinden Azaz kentine kadar olan bir alan ise İslam Devleti militanlarının kontrolü altında.

Reuters'a bilgi veren kaynak, Xeber24 adlı internet haber sitesinde yer alan ve kıdemli bir YPG liderine dayandırılan haberi teyit etti. Haberde, YPG'nin Fırat'ı geçerek İslam Devleti'nin elindeki Cerablus, Manbij ve Suriyeli başka muhalif grupların elindeki Azaz kentine taarruz planı hazırladığı belirtiliyordu.

Kaynak, harekatın başlangıç tarihi konusunda bilgi vermedi, ancak Xeber24'teki haberde yer alan 29 Ocak tarihinin doğru olmayabileceğini söyledi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.