Yuan 2106 kayıplarını geri aldı

Yuan 2106 kayıplarını geri aldı

Yuan, Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) günlük referans yuan kurunda dört aydan bu yana en sert yükselişe gitmesinin ardından yıllık kayıplarını sildi.

A+A-

Çin'de işlem gören yuan, Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) günlük referans yuan kurunda dört aydan bu yana en sert yükselişe gitmesinin ardından yıllık kayıplarını sildi.

Fiksingin artış miktarı, Australia & New Zealand Banking Group Ltd.'yi şaşırtırken, kıdemli döviz stratejisti Khoon Goh, euroda yükseliş ve dolarda düşüş öngördü. Avrupa parası, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin artık daha fazla faiz indirimine gerek görmediğini belirtmesi ardından 3 Şubat'tan bu yana görülen en güçlü yükselişini gerçekleştirirken, dolar göstergesi yüzde 0.54 geriledi.

China Foreign Exchange Trade System fiyatlarına göre yuan, Şanghay satiyle 12:15'te yüzde 0.32 değer kazanarak dolar karşısında 6.4869 seviyesinden işlem gördü. Çin dışında işlem gören yuan, Hong Kong'da yüzde 0.35 yükselerek üç ayın zirvesi olan 6.4821 seviyesine geldi. Çin parasının hareketini aşağı ve yukarı doğru yüzde 2'yle sınırlandıran PBOC, yuan fiksingini yüzde 0.34 artırarak 6.4905 seviyesine getirdi.

Hongk Kong'da National Australia Bank Ltd. piyasa stratejisi birim yöneticisi Christy Tan, “Yeni yuan endeksi, Şubat başında 99 seviyesinden düşüşünün ardından aşağı yönünü korudu ve bu durum, yetkililerin paranın istikrarını korurken sepet karşısında kademeli olarak zayıflamasına yönelik eğilimiyle aynı çizgide” dedi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.