Yuan son dört haftanın en sert düşüşüne hazırlanıyor

Yuan son dört haftanın en sert düşüşüne hazırlanıyor

Çin yuanı, yatırımcıların ABD Merkez Bankası'nın (Fed) daha fazla faiz artışı olacağına dair beklentilerle güçlenen doların baskısıyla, dolar karşısında altı haftanın en düşük seviyesini gördü.

A+A-

Yuan, Ocak ortasından bu yana en büyük haftalık kaybını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

İşsizlik verileri ve aylık üretici fiyatları da dahil olmak üzere en son açıklanan bir dizi ABD ekonomik göstergesi, dünyanın en büyük ekonomisinin dayanıklı olduğuna ve faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutabileceğine işaret etti.

Piyasa açılışından önce, Çin Merkez Bankası (PBOC), CNY=PBOC orta nokta oranını dolar başına 6,8659 olarak belirledi ve bu 6 Ocak'tan bu yana en zayıf seviye oldu.

Spot piyasada yuan, dolar başına 6,8660 seviyesinden açıldı ve gün ortasında 6,8778 seviyesine kadar düşerek 6 Ocak'tan bu yana en yere geldi.

Spot yuan günü böyle bitirmesi durumunda bir aydan uzun süredir görülen en büyük haftalık düşüş olan yüzde 0,86'lık kayıp yaşayacak.

PBOC, bu hafta vadesi gelen politika kredilerini yenileyerek orta vadeli likidite enjeksiyonlarını artırırken, piyasa beklentileri doğrultusunda faiz oranını değiştirmedi.

Goldman Sachs, Fed'den daha önce iki faiz artışı beklerken, yeni notunda bunu 3'e çıkardı ve en son Haziran ayına işaret etti.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler