Yuan, dolar karşısında 17 yılın zirvesine yükseldi

Yuan, dolar karşısında 17 yılın zirvesine yükseldi

Çin Yuanı, ABD'de 3 Kasım'da yapılacak seçimi Biden'in kazanacağına işaret eden anketlerin etkisi ile ABD Doları karşısında 17 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

A+A-

Uzun tatilden geri dönen Çin piyasalarında yuan, ABD Doları karşısında değer kazandı. Çin Yuanı, ABD'de 3 Kasım'da yapılacak seçimi Biden'in kazanacağına işaret eden anketlerin etkisi ile ABD Doları karşısında 17 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Yuanın bugün gösterdiği değer artışı 2005 yılından bu yana tek bir günde yaşanan en yüksek artış olarak kayıtlara geçti. Güne, ABD Doları karşısında 6,7365 seviyesinden başlayan yuan, 6,7084 seviyesine kadar güçlendi. Şu sıralarda da 6,7096 seviyesinden işlem görüyor.

Analistler, ABD'de seçimi Biden'in kazanması halinde Çin ile ABD ilişkilerindeki havanın değişeceği, iki ülke arasında ticaret savaşı yaşanması olasılığının azalacağı, ABD'nin tek taraflı uygulamaya koyduğu tarifeleri kaldırabileceği beklentilerinin ön planda olduğunu ifade ediyorlar.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.