Yüksek enflasyon faiz indirimi beklentilerini zayıflattı

Yüksek enflasyon faiz indirimi beklentilerini zayıflattı

Ağustos ayı enflasyon rakamlarının beklenenden yüksek çıkması, Merkez Bankası'nın faiz indirimi ihtimalini de zayıflatıyor.

A+A-

Ağustos ayı enflasyon rakamlarının beklenenden yüksek çıkması, Merkez Bankası'nın faiz indirimi ihtimalini de zayıflatıyor. Tüik'in bugün açıkladığı Ağustos ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Goldman Sachs, bugünkü rakamlar sonrasında TCMB'nin yıl sonuna kadar politika faaizini ve gecelik borçlanma faizini 50 baz puan indireceği beklentisinden gazgeçtiğini açıkladı.

Bugünkü TÜFE rakamları sonrasında TCMB'nin politika faizlerini değiştirmeyeceğini öngören Goldman Sachs, onun yerine gecelik borç verme faizin 50 baz puan indirilerek yüzde 10,75'e çekileceğini ifade etti. Bununla birlikte para politikasında cari gevşeme döngüsünün sonuna yaklaşıldığını da belirten Goldman Sachs, TCMB'nin tüm faiz türlerinde değişikliğe gitmeme riski olduğunu da vurguladı. Goldman Sachs, bugünkü TÜFE rakamları sonrasında 2014 ve 2015 sonu için tahminlerini yüde 9,2 ve 8,2 olarak koduduğunu da belirtti.  


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.