Yüksek faizli Türk tahvilleri yabancıların iştahını kabarttı

Yüksek faizli Türk tahvilleri yabancıların iştahını kabarttı

Deutsche Bank, yılın kalan kısmında 10 yıl vadeli Türk tahvillerinin iyi getiri sağlayabileceği görüşünde.

A+A-

Deutsche Bank, yılın kalan kısmında 10 yıl vadeli Türk tahvillerinin iyi getiri sağlayabileceği görüşünde.

Deustche Bank stratejisti Christian Wietoska, e-posta yoluyla yaptığı değerlendirmede, Deustche Bank'n 10 yıl vadeli lokal Türk tahvillerinin yıl sonu için faiz tahmininin yüzde 16 olduğunu ve yılsonuna kadar yüzde 7.2 fazla getiri beklediğini kaydetti.

Wietoska, "Bu, 12 aydan fazla bir dönemde modellerimizde, tüm gelişen ülkeler (EM) arasında 9 aylık bir dönem için en yüksek beklenen getiriyi işaret ediyor" dedi.

Böylelikle, 10 yıl vadeli lokal Türkiye tahvilleri bu yıl ilk kez Deutsche Bank'ın tahvil değerleme modelinde ucuz olarak görüldü.

Wietoska, "Cari reel faizler Türkiye'de yatırım çekmek için yeterince yüksek ve önümüzdeki aylarda enflasyonun daha da düşeceğini beklememizden dolayı daha yükselecek" dedi.

Mali ve ekonomik gelişmeler, bankacılık sektörünün yeniden sermayelendirilmesi ve en önemlisi, akış dinamiklerin izlenmesi gereken temel faktörler olduğunu kaydeden Wietoska, "Beklentilerde iyileşme olmazsa, lokal varlıklardaki oldukça ucuz değerleme ve aynı zamanda aşırı hafif pozisyonlanmaya karşın, portföy akışlarının tersine döndüğünü görmek zor olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye, iç savaş eşiğindeki Venezuela ve ekonomik kriz nedeniyle IMF ile anlaşan Arjantin'den sonra dünyada en yüksek faizi veren üçüncü ülke konumunda

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.