Yunan Bakan: Atatürk Evi, soykırım müzesi olabilir

Yunan Bakan: Atatürk Evi, soykırım müzesi olabilir

Yunanistan'da Ayasofya'nın ibadete açılmasına misilleme olarak Selanik'teki Atatürk Evi'nin soykırımı müzesine dönüştürülmesine hükümetten de destek geldi.

A+A-

Yunanistan Tarım Bakanı Makis Voridis, Ayasofya'nın ibadete açılmasına misilleme olarak Selanik'teki Atatürk Müzesi'nin (Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu ev) 'Pontus Rum ya da Helenizm soykırımı müzesine' dönüştürülmesi önerisini destekledi.

Hürriyet'in aktardığına göre Yunan Mega televizyonuna konuşan Voridis, "Atatürk Müzesi, Helenizm soykırımı müzesine dönüştürülebilir mi?" sorusuna  "Mutlaka cevap verilmeli. Örneğin, böyle bir şey yapılabilir. Derhal de yapılmalıdır" yanıtını verdi.

Voridis, Türkiye’nin artık hiçbir Batılı ülke ile iyi ilişkiler içinde olmakla ilgilenmediğini savunarak "Batı'ya, (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan’ın tamamen kontrolden çıktığını göstermeliyiz" dedi.

Yunan Parlamento Üyesi ve Yunan Çözümü (Elliniki Lisi) partisi lideri Kyriakos Velopoulos, Ayasofya'nın yeniden cami olmasına misilleme olarak, Selanik'teki Atatürk Evi Müzesi'nin sözde "Rum Kırımı'na adanmış bir müze" olmasını teklif etmişti. Velopoulos, ayrıca tüm Türk mallarının geçişine de ambargo uygulanmasını önermişti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.