Yunan bankaları 1 hafta kapalı

Yunan bankaları 1 hafta kapalı

Bir Yunan bankacılık yetkilisi Pazar günü yaptığı açıklamada Yunan bankalarının pazartesi günü kapalı olacağını söyledi.

A+A-



Sözkonusu açıklama Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, Merkez Bankası başkanı Yannnis ve ülkenin 4 büyük bankasının yöneticileri arasında gerçekleşen toplantının ardından geldi.

Avrupa Merkez Bankası tarafından Pazar günü erken saatlerde yapılan açıklamada Yunan bankalarına yönelik acil kredi hattının mvcut seviyelerde dondurulacağı ifade edilmişti. Bu durum Yunan bankaları açısından sermaye kontrolleri uygulayarak mevduat  çıkışını önlemeye çalışmaya itici bir unsur oldu.  

Yapılan resmi açıklamada Yunan Bankalarının Pazartesi kapalı olacağı bildirildi. Ancak bankaların ne zaman yeniden açılacağı konusunda bir bilgi verilmedi. 

İlerleyen saatlerde yapılan açıklamada bankalardan pazartesi gününden itibaren 5 gün süreyle kapalı kalmaları talep edildi. 

ATM'DE NAKİT, BENZİN İSTASYONLARINDA YAKIT BİTTİ

Bankaların kapalı kalması ve hesaplara getirilecek sınırlama sebebiyle ATM önlerindeki uzun kuyruklar devam ediyor. Birçok ATM'de nakit tükendiği için vatandaşlar elleri boş dönüyor. Bu arada ülke genelindeki benzin istasyonlarında da uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar muhtemel sorunlara karşı otomobillerinin depolarını doldurma derdine düştü. Birçok benzin istasyonunda yakıt tükendi.

EKONOMİ BÜYÜK YARA ALDI

Banka kaynakları, son gelişmelerin ekonominin büyük yara almasına sebep olduğunu yorumladı. Gelişmelerin piyasanın donmasına, tüketimde ise ciddi düşüş yaşanmasına ve girişimciler arasındaki güvenin dibe vurmasına neden olacağı değerlendirmesi yapıldı.

BAKANLAR KURULU TOPLANTI HALİNDE

Başbakan Aleksis Çipras başkanlığında toplanan bakanlar kurulu 4 saattir toplantı halinde. Toplantıdan ne gibi kritik kararların çıkacağı merak konusu oldu. Bu arada AB liderlerinin Yunanistan gündemiyle Çarşamba günü olağansütü toplanması bekleniyor 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.