Yunan Dışişleri Bakanı Ankara'ya gelişini erteledi

Yunan Dışişleri Bakanı Ankara'ya gelişini erteledi

AB Konseyi Başkanı ile AB Komisyonu Başkanı'nın ardından Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın yarın için planlanan Ankara ziyaretinde bir günlük gecikme olacağı açıklandı.

A+A-

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın çarşamba günü için planlanan Türkiye ziyareti perşembeye ertelendi.

Yunan Dışişleri Bakanlığı, Dendias'ın rötarını, NATO bakanlarıyla video konferans yoluyla toplantıdan kaynaklanan program çakışmasıyla gerekçelendirdi.

Çarşamba günü İstanbul'da Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüşmesinin ardından Ankara'ya geçmesi planlanan Dendias'ın NATO bakanları arasındaki video konferans yoluyla görüşme nedeniyle programını değiştirdiği söylendi.

Reuters'e konuşan bir Yunan hükümet yetkilisi "Dendias ekümenik patrikle yarın İstanbul'da buluşacak, NATO toplantısı için Atina'ya dönecek ve Türk mevkidaşıyla görüşmek üzere perşembe günü Ankara'ya gidecek" diyerek ekledi:

"Planları değiştiren, NATO toplantısı oldu."

Yunan Dışişleri Bakanlığı, Dendias'ın perşembe günü iki ülke arasındaki ilişkilerin yanısıra bölgesel ve uluslararası meselelerle ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile biraraya geleceğini duyurdu.

Türk Dışişleri'nden yapılan açıklamada da "Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias 15 Nisan 2021 tarihinde Sayın Bakanımızla görüşmelerde bulunmak üzere ülkemize bir çalışma ziyareti gerçekleştirecektir. Görüşmelerde, ikili ilişkilerimizin tüm boyutlarının yanısıra, güncel bölgesel meselelerin de ele alınması öngörülmektedir" denildi.

Ancak Türk-Yunan gerilim hatlarından birini Ankara'nın 2019'da Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti ile deniz yetki alanlarının belirlenmesi anlaşmasına varması oluştururken, yarın Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el Menfi'yi Atina'da kabul edecek.