Yunanistan borsasında panik

Yunanistan borsasında panik

Yunanistan'ın 240 milyar euroluk IMF ve AB kurtarma paketinden vazgeçeceği endişeleriyle Atina borsası yüzde 9'un üstünde değer kaybetti.

A+A-

Yunanistan'ın 240 milyar euroluk IMF ve AB kurtarma paketinden vazgeçeceği endişeleriyle Atina borsası yüzde 9'un üstünde değer kaybetti.

Yunanistan'da sol parti Syriza'nın yükselişi ve buna paralel olarak 240 milyar euroluk yardım paketinden çıkacağı endişeleriyle Yunanistan borsa ve tahvil piyasaları bugün büyük çalkantı yaşadı.

Atina borsasında kayıplar günlük yüzde 9'a varırken bazı banka hisselerinde çok sert düşüşler görüldü. National Bank of Greece yüzde 13, Piraeus yüzde 14, Alpha yüzde 14 Eurobank hisseleri ise yüzde 20 değer kaybetti. Yunan piyasalarındaki büyük çalkantı sadece borsa ile sınırlı kalmadı. Yunan 190 yıllık tahvil faizi 16 ayın zirvesini gördü.

Öte yandan küresel ekonomide zayıflık, IŞİD tehdidi ile gerilen piyasalar ABD'de beklentilerin altında gelen ÜFE ile birlikte toparlanırken ABD borsaları ise yüzde 1'in üstünde kayıpla açıldı. Açılışın hemen ardından kayıp yüzde 2'yi aştı. Londra ve Frankfurt’ta kayıplar yüzde 2'nin üzerine çıktı, Paris’te kayıp yüzde 3'ü geçti. ABD verisinin ardından Euro, dolar karşısında 1,2830'la üç haftanın zirvesine çıktı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.