Yunanistan endişeleri etkili

Yunanistan endişeleri etkili

Yunanistan'a dair endişelere euro'ya zarar veriyor

A+A-


Euro geriliyor, Avrupa borsaları önceki yükselişlerinin ardından bugün daha yatay seyrediyor. Yunanistan'a yönelik endişelerin yeniden canlanması etkili oluyor.


Euro bölgesi maliye bakanlarının Atina'ya yönelik yardımın koşullarını görüşeceği toplantı öncesinde ortak para birimi euro, dolar karşısında  yüzde 0.5 değer kaybı ile işlem görüyor. Citigroup döviz piyasaları stratejisti "Düşüşün arka planında Yunanistan'a dair belirsizlikler yer alıyor" yorumunda bulundu.

Hisse senedi piyasalarında Stoxx Europe 600 yatay bir seyir izliyor. Endeks, Cuma günü İngiltere'deki seçim sonuçlarının ve ABD'deki istihdam artışının desteği ile güçlü bir yükseliş yaşamıştı. Ancak yatırımcıların dikkati yeniden Yunanistan'a yöneldi bir kaç analist Pazartesi günü yapılacak olan toplantıda ve IMF'ye Yunanistan'ın salı günü yapacağı ödemede başarısızlık bekliyor. 

Sinirleri daha da geren bir unsur ise üst düzey bir IMF yetkilisinin Pazar günü yaptığı açıklamada IMF'nin Yunanistan'a komşu ülkelerle Yunanistan'ın temerrüt yaşaması halinde alabilecekleri önlemler ve bulaşma riskinin nasıl önleneceği konusunda görüşmeler yürüttüğünü açıklaması oldu.

UBS analistleri konuya dari değerlendirmelerinde "Yunan hükümeti ve kreditörler arasındaki görüşmeler kritik bir aşamaya giriyor ve tehlikeli bir mali durum, ağır borç ödemeleri ve bankacılık sisteminin istikrarına yönelik endişelerin gölgesinde sürüyor" yorumunda bulunuyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.