Yunanistan için B planı

Yunanistan için B planı

Euro Bölgesi Maliye Bakanları Yunanistan için B planı hazırlıyor

A+A-

Euro bölgesi'nin bazı maliye Bakanları Cumartesi günü ilk kez Yunanistan'ın finansmanı için Haziran sonuna kadar bir anlaşma sağlanamazsa ne yapılacağına dair bir B planı üzerinde konuşmaya başladı.

Slovenya ve Almanya Maliye Bakanları tarafından yapılan açıklamalar bir tabuyu sona erdiren tarzda ifadeler içerdi. Bu zamana kadar euro bölgesi yetkilileri Yunanistan'ın para birliği içinde kalacağı ve bunun için gereken kurtarma kredisini almaya yönelik şartları sağlayacağı inancındaydı ve bunun aksinden bahsetmek adeta bir tabu halini alşmıştı.

Yunanistan'ın halen uygulamada olan 240 milyar euro tutarındaki kurtarma paketinin süresi Haziran ayında doluyor ve gelecekteki mali desteğe yönelik teknik görüşmeler temmuz ve ağustos ayında yapılması gereken büyük ödemeler öncesinde sıkışmış durumda.

Slovenya Maliye Bakanı Cumartesi günü yaptığı açıklamada Eurogroup olarak bilinen euro bölgesi maliye bakanları toplantısında Yunanistan konusunda bir B plan hazırlanması gerektiğini söylediğini dile getirdi. Dusan Mramor, Konuya ilişkin açıklamasında "Benim görüşülmesini istediğim konu Yunanistan'ın kendi finansmanını kendisinin sağlayabileceği aşamaya gelmesinden önce yeni program üzerinde anlaşılmazsa ne olacağıdır." dedi. Ancak bir anlaşma olmamasının direk olarak Yunanistan'ın çıkışı anlamaına gelmeyeceğini bildirdi. 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.