Yunanistan paketi yarın sonuçlanabilir

Yunanistan paketi yarın sonuçlanabilir

Yunanistan kurtarma paketi görüşmelerinin yarın sonuçlanmasını umut ediyor

A+A-

Yunanistan uluslararası kreditörlerle ülkenin mali çöküşünü engellemek amacıyla gerçekleştirilen kurtarma paketi görüşmelerinin en geç yarın sonlanmasını bekliyor.

Yunan bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, Yunanistan maliye ve ekonomi bakanları, kreditörlerin temsilcileriyle dün bütün gün toplantı gerçekleştirirken, bu toplantılar bugün sabah saatlerine kadar devam etti. Yunan yetkililer daha önce yaptıkları açıklamalarda kurtarma paketi taslağını 18 Ağustos'ta onay için parlamentoya göndermeyi umut ettiklerini söylemişti.

Yunan yetkili "Görüşmeleri sonuçlandırmak için çabalar devam ediyor; görünen Pazartesi gecesi veya Salı sabahı" dedi.

Bir başka yetkili ise "Gece 12'den sonra her iki taraf da son safhaya geçti, metni ince ince, cümle cümle, kelime kelime incelemeye başladı" dedi.

Taraflar arasındaki görüşmeler 20 Temmuz'da başlarken, Reuters'e konuşan üst düzey bir yetkili hedeflerinin euro bölgesi maliye bakanlarının anlaşmayı 14 Ağustos Cuma günü itibariyle euro bölgesi maliye bakanlarına sunmak olduğunu belirtmişti.

Yunanistan'ın Avrupa Merkez Bankası'na (ECB) 20 Ağustos'ta bir ödemesi bulunuyor.

 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.