Yunanistan son dakika tasarısı sunacak

Yunanistan son dakika tasarısı sunacak

Yunanistan, hükümeti kreditörlerle çatışmayı önlemek için Pazartesi günü yeni bir mali tasarı sunma konusunu değerlendiriyor.

A+A-

 

Yunanistan, hükümeti kreditörlerle çatışmayı önlemek için Pazartesi günü yeni bir mali tasarı sunma konusunu değerlendiriyor. Atinalı yetkililer bunu temerrüt yaşayarak sermaye kontrolleri uygulmasına geçmeden önce son hendekteki çaba olarak değerlendiriyor.

Hükümet yetkilileri kreditörlerin istediği şekilde bütçe hedefini tutturabilecekleri bir plan hazırlamak için bir araya geldiler. Plan, vergi indirimlerinin kaldırılmasını ve kreditörlerin istediğinden daha az bir emeklilik kesintisini öngörüyor.

Yunanistan kabinesi Pazar günü tasarıyı ele alacak. Başbakan Alexei Tsipras başkanlığındaki Kabinenin, Başbakan yardımcısı Yannis Dragasakis ve Syriza'nın daha mantıklı diğer üyeleri tarafından hazırlanan tasarıya onay verip vermeyecekleri henüz net değil.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.