Yunanistan'da sermaye kontrolleri hafifletiliyor

Yunanistan'da sermaye kontrolleri hafifletiliyor

Yeni düzenlemeyle, bir kişinin birden fazla banka hesabı açmasına izin verilecek, bankadan aylık nakit çekim limiti artırılacak

A+A-

Yunanistan'da bankacılık sektörüne yönelik kısıtlamaları içeren sermaye kontrollerinin hafifletileceği açıklandı.

Yunanistan Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, kurtarma paketi programında olan ülkede, Temmuz 2015'te bankaların iflasını engellemek için uygulamaya konulan sermaye kontrollerinin hafifletilmesi için bir adım daha atılacağı belirtildi.

Açıklamada, 1 Mart'tan itibaren geçerli olacak düzenleme ile kişilerin bankadan bir ay içerisinde çekebileceği toplam nakit miktarının bin 800 avrodan 2 bin 300 avroya yükseltileceği bildirildi.

Yeni düzenlemeyle bir şahsın birden fazla banka hesabı açabilmesine izin verileceği kaydedildi.

Sermaye kontrolleri, Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nden çıkmasının gündemde olduğu 2015'te banka mevduatlarının erimesinin önüne geçmek için uygulamaya konulmuştu. Yaklaşık 8 yıldır mali krizde olan ülke, kreditörleriyle uyguladığı kurtarma paketi programından bu yıl çıkmayı hedefliyor.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.