Yunanistan'ı kurtarma programı sona erdi

Yunanistan'ı kurtarma programı sona erdi

Yunanistan 3 yıllık ekonomik kurtarma programını başarıyla tamamladı.

A+A-

Konuyla ilgili açıklama yapan Euro Bölgesi maliye bakanlarından oluşan Eurogroup başkanı Mario Centeno, "Bugün ekonomik kurtarma programını güvenli bir şekilde sonlandırabiliriz. Yunanistan 2010'dan bu yana ilk kez kendi ayakları üzerinde duruyor." dedi. Centeno ayrıca programın Yunan halkının olağanüstü çabası, Yunan hükümetinin işbirliği ve birlik üyesi ülkelerin desteğiyle sonlandığını kaydetti.

Öte yandan Uluslararası Para Fonu IMF Yunanistan ekonomisinin hala kırılgan olduğu görüşünde. Yunanistan'ın mali istikrarı sağlaması konusunda fazla iyimser olmayan IMF buna gerekçe olarak iç ve dış riskler ile ekonomik büyüme ve bütçe hedefleri arasındaki hassas dengeyi gösteriyor.

Ağustos 2015'te Avrupa İstikrar Mekanizması (ESM) ile imzalanan program kapsamında Avrupa Birliği Yunanistan'a 61,9 milyar Euro verdi. ESM, Atina'ya 24,1 milyar euroluk bir bütçe daha ayırmıştı fakat kurum Yunanistan'ın bu fona ihtiyaç durmadığına karar verdi. (euronews)

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.