Yunanistan'la görüşmeler arapsaçı

Yunanistan'la görüşmeler arapsaçı

Taraflar bugün yeniden bir araya gelerek bir anlaşma sağlamaya çalışacak

A+A-

Yunanistan'ın kurtarma anlaşmasına varabilmesi için sürenin dolmasına bir kaç gün kala yapılan görüşmeler taraflar arasında emeklilik kesintileri ve AB'nin yardım için öne sürdüğü diğer koşullara yönelik olarak taraflar arasında görülen farklılıklar dün Avrupa Maliye Bakanları toplantısının kısa kesilmesine neden oldu.

Euro bölgesi maliye bakanları yaklaşık bir saat süren toplantının ardından  yaptıkları açıklamada Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras'ın öncelikli olarak bütçe kesintileri ve politika düzenlemleri konusunda üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade ettiler.

Yunanistan'ın IMF, AB Komisyonu ve ECB ile yürüttüğü görüşmeler Perşembe gününün ilk saatlerinde sona erdi. Yetkililer tarafların yardım düzenlemlerinde anlaşmaya varma umudu ile gün içinde yeniden bir araya geleceğini söylediler.
Finlandiya Maliye Bakanı Alexander, Stubb, meslektaşları ile birlikte yeniden Yunanistanla bir araya geleceğini ve Yunanistan'a yardımın verilip verilmeyeceği verilecekse ne zaman verileceği konusunu ele alacağını belirtti. Stubb görüşmelerin bugün saat 14:00'da (TSİ) başlayacağını twitter hesabından duyurdu.

Bir Yunan yetkili ise dün akşamki görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada Yunanistan'ın görüşmelerdeki güçlü duruşunu koruduğunu ve görüşmelerin bugün TSİ 10:00'da yeniden başlayacağını iddia etti. Yunan yetkiliye göre teknik ekip ise TSİ 07:00'da bir araya gelecek.

Lagarde: Yunanistan planı yalnız vergi taahhütü ile sınırlanamaz

IMF Başkanı Christine Lagarde, Yunanistan'ın güvenilir bir reform planı sunması gerektiğini ve bunun yalnızca daha çok vergi gelirlerini temel alan bir yapı üzerine inşaa edilemeyeceğini dile getirdi.

Lagarde, bir Fransız dergisine yaptığı açıklamada Yunanistan'da ekonomik toparlanmanın yalnızca Yunan reformlarını değil ayrıca Avrupalı kreditörlerin ülkenin borçlarını sürdürülebilir hale getirmesine de bağlı olduğunu söyledi.
Lagarde aynı zamanda Yunanistan'ın euro bölgesinden ayrılmasını istemediğini ve euro bölgesinde bir patlama beklemediğini dile getirdi.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.