Yunanistan'la kreditörler anlaşabilir

Yunanistan'la kreditörler anlaşabilir

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Dombrovskis, Yunanistan ile kreditörler arasında bir anlaşmaya ulaşılabileceğine inandığını söyledi.

A+A-

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, Yunanistan ile uluslararası kreditörler arasında reform paketi üzerinde bir anlaşmaya varılabileceğine inandığını söyledi.

 

Dombrovskis, "AB Komisyonu'nun durduğu noktadan baktığımızda kurtarma programı gözten geçirmesinin tamamlanması için Yunanistan ile kreditörler arasındaki müzakerelerde bir ilerleme sağlaması ulaşılabilir görünüyor" diye konuştu.

Yunanistan'ın emeklilik, gelir vergisi reformu, özelleştirme fonu kurulması ve vergi toplamanın iyileştirilmesi konularında ilerleme sağladığını ifade eden Dombrovskis, "Son birkaç ayra çok fazla iş yapıldı. Eğer şimdi tüm taraftalar iskek gösterir ise göreceli olarak kısa sürede bir anlaşma yapılabilir" dedi.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.