Yüz binlerce sahte euro piyasadan çekildi

Yüz binlerce sahte euro piyasadan çekildi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) bu yılın ilk yarısında 301 bin adet sahte euro banknotun dolaşımdan çekildiğini bildirdi.

A+A-

ECB’den yapılan açıklamada, bu yılın ilk altı aylık döneminde 301 bin  adet sahte euro banknotun dolaşımdan çıkarıldığı ve dolaşımdan çekilen sahte euro banknot sayısının 2017’nin ilk yarısına kıyasla yüzde 9,1, ikinci yarısına  kıyasla da yüzde 17,1 azaldığı kaydedildi.

Sahte banknotun ele geçme ihtimalinin çok düşük olduğu vurgulanan  açıklamada, sahte banknotların sayısının dolaşımdaki gerçek banknotların sayısına  kıyasla çok düşük kaldığı ifade edildi.

Açıklamada, şu anda piyasada toplamda 1,1 trilyon euroyu aşan 20  milyar adetten fazla euro banknot bulunduğuna işaret edildi.

2018’nin ilk yarısı boyunca en fazla taklit edilenlerin 20 ve 50  euroluk banknotlar olduğu, bunların toplam sahte euro banknotların yaklaşık yüzde  83’ünü oluşturduğu bilgisi paylaşılan açıklamada, sahte banknotların yüzde  88,8’inin Euro Bölgesi ülkelerinde, yaklaşık yüzde 10,3’ünün Euro Bölgesi  dışındaki Avrupa Birliği ülkelerinde ve yüzde 0,9’unun da dünyanın diğer  bölgelerinde bulunduğu kaydedildi.

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.