Zana, Erdoğan'dan randevu istedi mi

Zana, Erdoğan'dan randevu istedi mi

HDP Ağrı milletvekili Leyla Zana'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu talebinde bulunduğu öne sürüldü.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı milletvekili Leyla Zana'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu talebinde bulunduğu öne sürüldü. Sabah gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde Zana'ya randevu verebileceği iddia etti. Erdoğan ise talebi doğruladı.

Leyla Zana, “çözüm süreci” başlamadan önce 2012 yılında "bu sorunu çözerse Erdoğan çözer" demiş, yine randevu talebinde bulunarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la biraraya gelmişti.

Zana, 7 Haziran öncesi Kürt illerindeki çatışma ortamına ve yaşanan ölümlere tepki göstererek, ölüm orucuna başlayacağını açıklamıştı.

HDP’li vekil, Eylül 2015'te gözyaşlarıyla yaptığı açıklamada, "Siyasi aktörler ve çözüm sürecini yakından takip eden yazar ve akademisyenler, elinde silah bulunan tüm kesimlere sesleniyorum. Ölümlerin devam etmesi halinde ölüm orucuna başlayacağım" demişti. Leyla Zana, sözlerinin devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devreye girmesini talep etmişti.

Erdoğan doğruladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Milletvekili Leyla Zana'yı kabul edeceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı sonrasında cami çıkışında yaptığı açıklamada HDP Milletvekili Leyla Zana'nın randevu talebine de olumlu yanıt yaklaştığının sinyalini verdi. Erdoğan konu ile ilgili şunları söyledi: "Böyle bir talebi oldu. Dün Beştepe sofrasında bunu da arkadaşlarımızla paylaştık. Şu anda arkadaşlarımıza da bu konuyla ilgili bir değerlendirelim dedim. Bu değerlendirme neticesinde, yani kanaatim kabulden yanadır. Kabul edip kendisiyle görüşebiliriz."

Demirtaş: Parti kararı değil

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Leyla Zana'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 7-8 ay önce randevu talep ettiğini söyledi. Demirtaş "Kişisel olarak çaba sarfetmek istiyor, partimizi temsilen alınmış bir randevu değil. Bizim açımızdan sorun olmaz" dedi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.