Zarrab ABD'ye ne için gitmişti

Zarrab ABD'ye ne için gitmişti

ABD’de tutuklanan iş adamı Reza Zarrab’ın avukatı Şeyda Yıldırım ilk kez konuştu. Yıldırım, Zarrab'ın ABD'ye tatil için gittiğini söyledi

A+A-

ABD’de tutuklanan iş adamı Reza Zarrab’ın Türkiye’deki avukatı Şeyda Yıldırım Hürriyet’te konuştu. Av. Yıldırım, müvekkili Zarrab’ın cumartesi tatil amaçlı eşi ve çocukları ile Miami’ye gittiğini söyledi. Av. Yıldırım, iddianamede yer alan suçlamaların ticari konular olduğunu, hepsinin savunmasının yapılabileceğini söyledi.

Av. Şeyda Yıldırım “ABD’ cumartesi günü gitti. Eşi ve kızı ile tatile gitmişti. Kızlarını Disneyland'a götürmüşlerdi. Orada bir avukat grubumuz var. Rıza beyin yanındalar. Ben de birkaç gün içinde gideceğim. Ben, onlara bilgi sağlayıcı olarak gideceğim. Ben burada anı anına trafiği takip ettim. Böyle bir karar beklemiyorduk. Kendisi de (Rıza Saraf) böyle bir şey beklemiyordu. Eşi ve kızı halen orada Miami’deler; süreci takip ediyorlar” dedi.

AMBARGO İLE İLGİLİ KONULAR

Av. Yıldırım, iddianemede yer alan suçlamalara ilişkin ise “Onların hepsi ticari konular. Hepsi izah edilebilir konular. ABD’nin koyduğu ambargo ile ilgili. Kendi koydukları ve kendi kaldırdıkları ambargoyu sorguluyor” şeklinde konuştu.

Av. Yıldırım, iddianemenin kısa sürede hazırlanmış olmasına ilişkin ise “Orada soruşturma varmış zaten. Bizim haberimiz yoktu. Rıza Bey’in de haberi yoktu” şeklinde konuştu.

 

»» REZA ZARRAB ABD'DE TUTUKLANDI

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.