Zarrab'dan para alan gazeteciler kim

Zarrab'dan para alan gazeteciler kim

Zarrab'dan para alan gazete patronları ile genel yayın yönetmenlerinin yakında açıklanacağı ileri sürüldü

A+A-

Gazeteci Said Sefa, üzerinde gizlilik kararı olan Reza Zarrab iddianamesi ile ilgili çarpıcı detaylara ulaştı. 

KRT'de Çağlar Cilara'nın sorularını yanıtlayan Haberdar sitesi Genel Yayın Yönetmeni Said Sefa, bazı medya patronları, genel yayın yönetmenleri ve gazetecilerin Zarrab ile girdikleri para ilişkilerinin yakında ortaya çıkacağını belirtti.

Haberdar sitesi Genel Yayın Yönetmeni Sefa, ABD'de tutuklu bulunan Reza Zarrab ile ilgili hazırlanan iddianamenin bazı detaylarını açıkladı. İddianame ile ilgili haber kaynağının verdiği önemli bilgileri paylaşmayan Sefa ipuçları verdi.
 

HAVUZ MEDYASININ İKİ PATRONU İLE ZARRAB'IN İŞ İLİŞKİLERİ VAR
İddianamede 91 Türk vatandaşının adının geçtiğini belirten Sefa, "Bin sayfaya yakın bir iddianame hazır. Bin sayfalık iddianame açıklandığı zaman net olarak göreceğiz. Haber kaynağımız bir kısmına ulaştı, yazmıyoruz haber kaynağımıza saygımız var. 91 ismin içerisinde bazı iş adamları var, bazı futbol takımları var ve medya sektöründen bazı isimler var. Medya deyince şöyle söyleyebilirim, iki medya patronu var, bu iki medya patronu da iktidarın oluşturmuş olduğu o havuz medyası denen medya grubunun iki patronunun ismi geçiyor. Reza Zarrab ile sadece medya üzerinden aklama ve algı oluşturma ilişkileri değil para işleri de var. Birlikte ticarette yapılmış para da aklanmış. Bunlar aynı zamanda iş adamı, bunları sadece medya sektörü olarak düşünmemek gerekiyor" dedi.
 
Sefa, çok kısa bir zaman sonra iddianamenin detaylarının ve bu bahsettiği kişilerin isimlerinin ortaya çıkacağını söyledi.
 

ZARRAB'TAN PARA ALAN GENEL YAYIN YÖNETMENLERİ VAR
"Sadece medya patronları olsa iyi" diyen Sefa, "Bazı genel yayın yönetmenleri var, bazı gazeteciler var. Para da almışlar, haber karşılığında, algı oluşturma karşılığında" diye konuştu.
 

REZA ZARRAB EMİNE ERDOĞAN ÜZERİNDEN İKTİDARI TEHDİT EDİYOR
Said Sefa, Reza Zarrab'ın iktidarı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi üzerinden tehdit ettiğini de belirtti ve şöyle konuştu:
 
"Emine Erdoğan'ın ismini Reza Zarrab koydu iddianameye. Onu bilerek yaptı. Emine Erdoğan'ın adını o dosyaya sokturan Reza Zarrab'ın kendisidir. İşaret veriyor, sakın arkamdan kuyu kazmaya kalkmayın diyor"

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.