Zarrab'ın savcısı iki bankacıyı deşifre etti

Zarrab'ın savcısı iki bankacıyı deşifre etti

Zarrab soruşturmasında bir dönem BDDK’de karar verici makamlarda görev yapan yetkililer ve siyasi figürler de şüpheli olarak soruşturuluyor.

A+A-

Zarrab soruşturmasında bir dönem BDDK’de karar verici makamlarda görev yapan yetkililer ve siyasi figürler de şüpheli olarak soruşturuluyor. Savcı Bharara'nın o dönemde aktif görev yapan iki bankacıyı ismen verdiği  iddia edildi.

Karşı'da yer alan habere göre Savcı Preet Bharara, TMSF’nin 2011’de el koyduğu Arap-Türk Bankası’nda milyarlarca dolar kara para aklandığını tespit etti. O dönemde BDDK’de karar verici makamlarda görev yapan yetkililer ve siyasi figürler de şüpheli olarak soruşturuluyor.

İşte o isimler...

TEVFİK BİLGİN: O dönem BDDK’nın başında olan Tevfik Bilgin’in 6 Nisan 2012’de görev süresi sona erdi. Bilgin, 30 Mart 2013 tarihinde bu yana ise Nuh Çimento Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyor.

tevfik-bilgin.jpg

 İHSAN UĞUR DELİKANLI: BDDK Başkan Yardımcısı İhsan Uğur Delikanlı Aktifbank’taki genel müdür yardımcılığı görevinin ardından Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası Dönem Başkanı olarak görev yürütüyor.

-ihsan-ugur-delikanli.jpg

 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.