Zayıf halka Türkiye ve G. Afrika

Zayıf halka Türkiye ve G. Afrika

Franklin Templeton: Fed'in faiz artışı gelişen piyasalar arasındaki ayrışmayı büyütecek

A+A-

Franklin Templeton'ın tahvil portföyünü yöneten Michael Hasenstab, ABD'de yapılacak muhtemel bir faiz artışının gelişen ekonomiler arasındaki farkları ön plana çıkaracağını söyleyerek, dirençli oldukları için Güney Kore, Meksika ve Malezya'ya yönelik endişeleri azaltacağını söyledi.

Hasenstab, Meksika gibi ülkelerin güçlü temelleri olmasından dolayı Fed faiz artışlarıyla beraber veya hemen sonrasında faizleri artırmak için daha iyi bir pozisyonda olduklarını söyledi.

Hasenstab e-mail yoluyla yaptığı açıklamada, "Fakat Türkiye ve Güney Afrika gibi daha zayıf temellere sahip ülkeler ABD'deki faiz artışından büyük ihtimalle negatif etkilenecekler" dedi.

Hasenstab kendi fonlarını ABD devlet tahvil getirilerinde artış olacağı ve bazı gelişen piyasa para birimlerinin değer kazanacağı yönünde pozisyonladığını; euro ve yendeki değer kaybının devam etmesini beklediğini söyledi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.