Zeybekçi, faiz indirimden şimdilik vazgeçti

Zeybekçi, faiz indirimden şimdilik vazgeçti

Merkez Bankası'nın faizleri indirmesi gerektiğini her defasında dile getiren Ekonomi Bakanı Zeybekçi, twitter'da "şartlar oluştu ama bugün beklemiyorum" dedi

A+A-

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, faizin en kısa sürede 29 Ocak seviyesine inmesini istemeleri için gerekli şartların oluştuğunu belirterek, "Ama bunu sağlayacak indirimi bugün beklemiyorum." dedi.

Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Zeybekci, "Ekonomiyi sadece para piyasalarını reflekslerine indirip bu doğrultuda yorum ve tepki vermek ekomik cahillik olur. Ekonomi ihracat, üretim, yatırım, büyüme, istihdam, tüketim arz talep ve fiyat oluşumlarıyla hayatını devam ettiren bir organizmadır. Ekonomi faiz ve enflasyonla sonuç tepkilerini verir." dedi.

Zeybekci, "Ekonomimiz olumsuz beklentileri haketmeyecek olumlu gelişmeleri sağladı ve önümüzdeki dönemde sağlamaya devam edecektir. Birileri üzülecek." diye konuştu. Piyasalar bugün Merkez Bankası'ndan 50 baz puan faiz indirimi bekliyor. Merkez Bankası faiz kararı saat 14:00'te açıklanacak. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.