Zeybekçi: MB oyuna gelmesin

Zeybekçi: MB oyuna gelmesin

Zeybekci, Merkez’e ‘dolara müdahale etme’ mesajı verdi

A+A-

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dolar kurunda yaşananlar için, “Fırtına demeyi ben çok büyük haksızlık olarak görüyorum” dedi.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, bir grup gazeteciyle bir araya gelen Zeybekci, döviz kuruyla ilgili sorulara şu yanıtları
verdi: “Bütçe disiplininden, kamu mali disiplininden ayrılmadık. Son zamanlarda memur zamları oldu ama Türkiye bunu tolere edebilir. Asıl tehlike bizim büyümemizin aşağı gitmesi, işsizlerin artması, sanayi üretim endeksinin aşağı gitmesi olur. Döviz kuruyla ilgili böyle bir şey yaratmanın hiçbir tabanı ve gerekçesi yok. Çok hızlı bir şekilde düzelebilecek olan bir şey bu. Merkez Bankası müdahalesiyle zinhar. O zaman Merkez Bankası oyuna gelmiş olur. 2014’te 28-29 Ocak’ta Merkez
Bankası bu oyuna gelir gibi oldu. Gümbür gümbür milyar milyar dolar alınmaya başlandı. Bu şirketin böyle bir oyuna gelmesi diye hiçbir şey yoktur. Merkez Bankası çekilecek kenara”. 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.