Zika virüsü Avrupa'da yayılıyor

Zika virüsü Avrupa'da yayılıyor

Almanya'da 5 kişide Zika virüsü tespit edildi

A+A-

Almanya Sağlık Bakanlığı, ülkedeki 5 kişide Zika virüsü tespit edildiğini duyurdu.

Almanya'nın bulaşıcı hastalıkların kontrolü ve önlenmesinden sorumlu kurumu Robert Koch Enstitüsü, dün yaptığı açıklamada, aralık ayında 2 kişide Zika virüsü tespit edildiğini duyurmuş ve virüsün yayılmasının ‘çok çok küçük bir ihtimal' olduğu belirtilmişti.

Dünya Sağlık Örgütü'nden olağanüstü toplantı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Başkanı Margaret Chan de dün Cenevre'de yaptığı açıklamada Uluslararası Sağlık Düzenlemeleri Komitesi'nin de Zika virüsünün yayılmasını değerlendirmek için 1 Şubat'ta acil bir toplantı yapacağını duyurmuştu.

Zika virüsünün bütün dünyaya yayılmasından endişe ettiklerini belirten Chan, olağanüstü toplantıda salgının ‘küresel kamu sağlığını tehdit eden olağanüstü hal' statüsüne erişip erişmediğine karar verileceğini ifade etmişti.

WHO'nun Amerika kolu PAHO yöneticilerinden Marcos Espinal de Zika virüsünün, Brezilya'daki 1,5 milyon kişi de dahil olmak üzere Amerika kıtasında 3-4 milyon insanı etkileyeceğini söylemişti.

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.