Ziraat 1.08 milyar TL kar açıkladı

Ziraat 1.08 milyar TL kar açıkladı

Türkiye'nin en büyük kamu bankası olan Ziraat Bankası'nın ikinci çeyrek net kârı, bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 21 artışla 1.08 milyar lira oldu.

A+A-

Ziraat Bankası'nın ikinci çeyrek net kârı, bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 21 artışla 1.08 milyar lira oldu.

Bankanın KAP'a gönderdiği solo mali tablolara göre ilk yarı sonunda net kârı ise geçen yıl aynı döneme göre yüzde 12 artışla 2 milyar liraya ulaştı.

Krediler ve alacakları ikinci çeyrek sonunda geçen yıl sonuna göre yüzde 12 artışla 124.4 milyar liraya çıkan bankanın toplam aktif büyüklüğü ise 228 milyar lira olarak gerçekleşti. 

Ziraat Bankası'nın net faiz gelirleri önceki yıl aynı döneme göre yüzde 7 artışla 2 milyar lira oldu.

Bankanın ikinci çeyrek sonuçlarını değerlendiren Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, yılın ilk yarısı itibariyle ulaşılan bilanço büyüklüğünün, verimlilik ve etkinlik rasyoları ile diğer temel performans göstergelerinin, gelişim yönünde olumlu bir seyir izlediğini ifade ederek, ilk yarıda bilançonun yüzde 10 büyüyerek yaklaşık 228 milyar liraya ulaştığını söyledi.

Aydın, "...kaynak yapısının çeşitlendirilmesi ve derinleştirilmesi, aktifte kredilerin ağırlığının artırılması ve sürekli geliştirmekte olduğumuz iş modelimiz ile Ziraat Bankası, yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre karını yüzde 12 artırarak 2 milyar lira net kar elde etmiştir" dedi.

İlk yarıda kredilerde yüzde 12 artış sağladıklarını kaydeden Aydın, bireysel kredilerde yüzde 4, kurumsal kredilerde yüzde 16 artış sağladıklarını belirterek, kredilerin bilançodaki payının payının yüzde 55'e kadar yükseldiğini ifade etti.

Aydın, gayri nakdi krediler dahil toplam kredilerin son bir yılda yüzde 41 artarak yaklaşık 159 milyar liraya ulaştığını, takipteki kredi rasyosunun da geçen yılın aynı dönemindeki yüzde 2.5'ten yüzde 2 seviyesine gerilediğini belirtti.

Bankanın kredi mevduat oranı geçen yıl aynı dönemdeki yüzde 71.9 olan seviyesinden yüzde 85.7'ye yükselirken, özkaynak kârlılığı ise aynı dönemde yüzde 20.2 seviyesinden yüzde 18'e geriledi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.