Ziraat, 1,1 milyar dolarlık sendikasyon sağladı

Ziraat, 1,1 milyar dolarlık sendikasyon sağladı

Ziraat Bankası, 22 ülkeden 38 Bankanın katılımıyla 1,1 milyar dolar sendikasyon kredisi sağladı

A+A-

Ziraat Bankası, 22 ülkeden 38 Bankanın katılımıyla 1,1 milyar ABD Doları tutarında sendikasyon kredisi sağladı. Covid-19 salgınının  küresel piyasalarda neden olduğu dalgalanmaya rağmen, sağlanan  kredinin maliyeti bir önceki yılın altında kaldı.

Emirates NBD Bank ve Abu Dhabi Commercial Bank koordinatörlüğünde  sağlanan, 597 milyon Euro ve 415 milyon ABD Doları olarak iki parçadan  oluşan 1 yıl vadeli kredinin maliyeti, geçen seneki Euro maliyetinin
40 baz puan, ABD Doları maliyetinin ise 25 baz puan altında kalarak  sırayla Euribor+2,00 ve Libor+2,25 olarak gerçekleşti.

Konuya ilişkin Ziraat Bankası’ndan yapılan açıklamada “Koronavirüs  sebebiyle tüm dünya merkez bankaları ve hükümetlerinin olağanüstü  finansal önlemler almak zorunda kaldığı ve likiditenin öneminin daha  da arttığı bu kritik dönemde dahi, 4 kıtada 38 uluslararası bankadan  sağlanan bu büyüklükteki kredi, Türkiye ekonomisine ve Ziraat
Bankası’na olan güvenin bir kez daha teyidi olmuştur.

Muhabir bankalarımıza, gösterdikleri destek, artarak devam  edeceğine inandığımız işbirlikleri ve yaşadıkları son derece zorlu  çalışma koşullarına rağmen, sendikasyon süreci için belirlenen takvime  titizlikle uyarak, herhangi bir gecikme olmaksızın sağladıkları  katılımları için teşekkür ederiz. Ziraat Bankası olarak temin  ettiğimiz bu kaynakla, reel sektörümüze, ekonomimiz için özellikle  önem arz eden dış ticaret işlemleri aracılığı ile destek olmaya devam  edeceğiz” denildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.