Ziraat Bankası New York şubesini sessiz sedasız kapattı

Ziraat Bankası New York şubesini sessiz sedasız kapattı

Ziraat Bankası'nın New York şubesini sessiz sedasız kapattığı ortaya çıktı.

A+A-

BORSATEK - Ziraat Bankası'nın New York şubesini sessiz sedasız kapattığı ortaya çıktı. ABD'de devam eden Reza Zarrab davasının gölgesinde kalan kapatma kararı hakkında banka tarafından herhangi açıklama yapılmadı. 

Dunya Executive'in haberinde, Türkiye'nin hem yurt içi hem yurt dışında en yaygın şube ağına sahip köklü bankasının New York şubesinde haziran ayından beri işlem yapılmadığı daha sonra şubenin tamamen kapatıldığı belirtiliyor.  New York şubesinin internet sayfasında da şubenin kapalı olduğu yazıyor.  Ziraat Bankası New York şubesi 1983'ten beri faaliyetteydi.

Mart 2016'da ABD'de gözaltına alınan Reza Zarrab'dan bir yıl sonra Halkbank genel müdür yardımcısı Hakan Atilla da ABD'de gözaltına alınmıştı. Ziraat Bankası'nın şube kapatma operasyonu Hakan Atilla'nın yakalanması ile aynı döneme denk geliyor. Reza Zarrab'ın savcılık ile anlaşarak itirafçı olmasından sonra Atilla devam eden davanın tek sanığı durumunda. 

Bankacılık çevreleri, ABD'de devam eden davanın Türk bankacılık sistemi açısından özellikle yurt dışında bazı soru işaretlerinin oluşmasına neden olduğunu belirtiyor. Kaynaklar, Ziraat Bankası'nın şube kapatma operasyonunun bu dava ile ilgisi olup olmadığı konusunda net bilgi vermek istemiyor. Ancak bunun dışında Türk kamu bankalarının bu dava çerçevesinde yurt dışı varlıkları konusunda bazı önlemler üzerinde çalıştığını belirtiyor.

Ziraat Bankası New York şubesi 2014'te de FED'in soruşturma başlattığı haberleri ile gündeme gelmişti. Soruşturmanın Zarrab bağlantılı kara para soruşturması olduğu iddia edilmiş ancak banka tarafından yapılan açıklamada olayın "teknolojik alt yapı ile ilgili" teknik bir sorundan kaynaklandığı ve kısa sürede çözüldüğü belirtilmişti

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.