Ziraat Bankası'ndan Almanya'daki inceleme hakkında açıklama

Ziraat Bankası'ndan Almanya'daki inceleme hakkında açıklama

Ziraat Bankası, Almanya'daki iştiraki hakkında inceleme başlatıldığı iddiaları üzerine açıklama yaptı

A+A-

Ziraat Bankası, Ziraat Bank International AG'nin tüzel kişiliğine karşı başlatılmış herhangi bir incelemenin söz konusu olmadığını bildirdi. Almanya Maliye Bakanlığı'nın Ziraat Bankası hakkında "kara para ve para aklama" çerçevesinde inceleme başlattığı yönünde bazı iddialar ileri sürülmüştü. 

Ziraat Bankası'ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Almanya Maliye Bakanlığı, bazı kişilerle ilgili yaptığı vergi incelemesi kapsamında, Ziraat Bankası'nın Almanya'da bulunan iştiraki Ziraat Bank International AG kanalıyla bu kişilerin finansal işlem yapıp yapmadığı konusunda 09.10.2018 tarihinde iştirakimizden bilgi ve belge talebinde bulunmuştur.

Kurulduğu günden bu yana ulusal ve uluslararası tüm yasal düzenleme ve süreçlere uygun çalışan, yerel ve bağımsız otoritelerin tüm denetimlere tabi olan Ziraat Bank International AG'nin tüzel kişiliğine karşı başlatılmış herhangi bir inceleme söz konusu değildir."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.