Ziraat, Etiyopya'da bankacılık yapacak

Ziraat, Etiyopya'da bankacılık yapacak

Etiyopya'da temsilcilik açmak için başvuruda bulunan Ziraat Bankası bu ülkedeki ilk yabancı banka olacak

A+A-

DEİK Türkiye-Etiyopya iş forumunda konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk işdünyası olarak Etiyopya'da bakir alanlarda yer almak istediklerini belirterek, "Şu anda Etiyopya'da yabancı banka yok. Ziraat Bankası'nın kendileri ile bir temasını sağladık. Orada önce bir ofis, ardından da orada bankacılık yapmakla ilgili ilk lisans almış olan banka olacak" dedi.

Zeybekçi, toplantı sonrasında gazetecilerin sürecin ne aşamada olduğu ile ilgili sorusu üzerine ise, "Ziraat Bankası ile ilgili oradaki ilgili bakanlığa ve ilgili kurumlara yazısını yazdık, başvurusunu yaptık" diye konuştu.

Etiyopya'nın şu ana kadar yabancı bankalara izin vermediğini belirten Zeybekci, "Gönlümüz istiyor ki ilk bankacılık lisansı alıp da bankacılık yapmaya başlayan Ziraat Bankası olsun. Herşeyin olumlu olduğunu biliyoruz. Ofisin bu yıl sonundan önce olmasında fayda var çünkü oradaki işdünyası bunu hararetle istiyor" dedi.

Toplantıda verilen bilgiye göre, Türkiye ve Etiyopya arasındaki ikili ticaret hacmi 2014 yılında 400 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.