Ziraat GYO son yılların en büyük halka arzını yapacak

Ziraat GYO son yılların en büyük halka arzını yapacak

Sektörün önemli oyuncuları arasında yer alan Ziraat GYO, son yılların en büyük halka arzını gerçekleştiriyor.

A+A-

Sektörün önemli oyuncuları arasında yer alan Ziraat GYO, son yılların en büyük halka arzını gerçekleştiriyor. Talep toplama tarihlerini 28-29-30 Nisan olarak belirleyen Ziraat GYO, hisselerinin %25’ini Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin konsorsiyum liderliğinde ve sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle halka arz ediyor.

Pay başına 1,60 TL ile sermaye artışı yoluyla yapılacak 1,17 milyar TL nominal tutarlı halka arzdan sonra Ziraat GYO, ulaşacağı 7 milyar TL özkaynak büyüklüğü ile sektörde 3. sıraya yerleşecek.

Şirket, Geri Alım Taahhüdü ile halka arzdan Ziraat GYO payı alıp, borsada işlem görmeye başlamasından itibaren 33 gün süre ile aralıksız ellerinde tutan yatırımcılara, talep etmeleri durumunda sahip oldukları payların tamamını Ziraat Bankası’na 1,63 TL fiyat üzerinden geri satma hakkı da veriyor.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Ziraat GYO Genel Müdürü Peyami Ömer Özdilek, kurulduğu günden bu yana istikrarlı büyümesini sürdüren Ziraat GYO’nun 2020 yılında başarılı bir performans sergileyerek aktif büyüklüğünü 5,4 milyar TL’ye çıkardığını, net dönem kârının 378 milyon TL olarak gerçekleştiğini söyledi. Şirket özkaynaklarının 5 milyar TL'yi aştığını ifade eden Özdilek, pandemi döneminde de şirketin büyümeye devam ettiğini belirtti.

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Ziraat Kuleleri inşaatı devam ediyor

Kuruluşunun 5. yılına girdiklerini ve ulaştıkları aktif büyüklükle sektörün önemli oyuncuları arasında yer aldıklarını söyleyen Özdilek, %19 oranla en büyük paydaşı oldukları İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde yer alan 40 ve 46 katlı Ziraat Kuleleri kaba inşaatının %99 oranında tamamlandığını vurguladı. Özdilek ayrıca, Ziraat GYO’nun güçlü sermaye yapısı ve taşıdığı marka değeri ile ülkenin gayrimenkul sektörüne ivme kazandıracak projelere ilerleyen dönemlerde de imza atacağını belirtti.

Özdilek, Şirketin portföyünde Türkiye, Almanya ve Bosna-Hersek olmak üzere 3 ülkede, 11 farklı şehirde, toplam değeri 4,7 milyar TL’ye ulaşan, %91 doluluk oranına sahip 32 kira getirili gayrimenkulü, 15 projesi ve önemli lokasyonlarda 3 arsası bulunduğunu, kiralık gayrimenkullerden 2020 yılında 63,4 milyon TL kira geliri elde ettiklerini ifade etti.

Özdilek, Şirketin sahip olduğu portföyün ofis, perakende ve konuttan oluşan karma bir portföy olduğunu ve bu portföy yapısıyla gelir istikrarı sağlamanın amaçlandığını vurguladı. Ayrıca, sürdürülebilir ve güçlü bir gelir üretme potansiyeli bulunan Ziraat GYO hisselerinin halka arzında yatırımcıların yüksek ilgisini beklediklerini ifade etti.

Ziraat GYO, güçlü ortaklık ve sermaye yapısı, yurtdışı faaliyetleri, çeşitlendirilmiş gayrimenkul portföyü, öngörülebilir ve yüksek kira gelirleri, başta İstanbul Uluslararası Finans Merkezi olmak üzere mevcut ve devam eden katma değeri yüksek projeleri ile sektörde önemli bir yere sahip bulunuyor.