Ziraat Katılım Yünsa'yı alan şirkete ortak oldu

Ziraat Katılım Yünsa'yı alan şirkete ortak oldu

Sabancı Grubu'nun önemli şirketlerinden birisi olan Yünsa'nın satışının ardında AKP Konya milletvekili adayı ve bir kamu bankası çıktı.

A+A-

BORSATEK - Sabancı Grubu'nun önemli şirketlerinden birisi olan Yünsa'nın satışının ardında AKP Konya milletvekili adayı ve bir kamu bankası çıktı.

Ziraat Katılım Bankası bugün KAP'a gönderdiği açıklamada kısa bir süre önce Sabancı Holding'in Yünsa'daki paylarının (yüzde 57,88) tamamını 69.5 milyon TL'ye satın alan Sürmegöz Tekstil'e yüzde 50 oranında ortak olduğunu açıkladı. 

Yünsa'yı satın alan Sürmegöz Tekstil Yatırım A.Ş.'nin sahibi Mustafa Sürmegöz, 2015 genel seçimlerinde AKP'den Konya milletvekili aday adayı olmuş, ancak aday olamamıştı.

Ziraat Katılım tarafından KAP'a gönderilen açıklamada, Sürmegöz Tekstil'in 5 Eylül tarihli ortaklığın onaylandığı genel kurulunda çıkarılmış sermayenin de 50 bin TL'den 20 milyon TL'ye çıkarılmasına karar verildiği belirtildi.
Sermaye artırımı kararı çerçevesinde Ziraat Katılım, payına düşen 9 milyon 975 bin liranın 2 milyon 500 bin TL'lik kısmını nakden ödeyecek, kalan 7 milyon 475 bin TL'lik kısım ise 24 ay içinde ödenecek.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.