Ziraat Yatırım Akbank için hedef fiyatını güncelledi

Ziraat Yatırım Akbank için hedef fiyatını güncelledi

Ziraat Yatırım, Akbank için 7,85 TL hedef fiyat ile 'EKLE' tavsiyesini korudu. Akbank hisseleri son kapanışını 6.10 TL'den gerçekleştirmişti. 

A+A-

Ziraat Yatırım, Akbank için 7,85 TL hedef fiyat ile 'EKLE' tavsiyesini korudu. Akbank hisseleri son kapanışını 6.10 TL'den gerçekleştirmişti. Son kapanışa göre hedef fiyat yüzde 28.68 oranında prim potansiyeli barındırıyor

Ziraat Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Akbank'ın 2019 yılının ilk çeyreğindeki net dönem karı bir önceki çeyreğine göre %34,4 oranında artarak 1.413mn TL'ye yükselmiş ve hem piyasa beklentisi olan 1.340mn TL'nin hem de bizim beklentimiz olan 1.326mn TL'nin üzerinde gerçekleşmiştir. Tahminimizdeki sapmada, net ücret ve komisyon gelirleri ile ticari karın beklentimizin üzerinde gerçekleşmesi etkili olmuştur. Net dönem karı bir önceki yılın ilk çeyreğine göre ise %17,4 oranında azalmıştır.

Mevduat maliyetlerindeki düşüşle birlikte, mevduata verilen faizlerde %18 düşüş gözlenmiştir. Kredilerden alınan faiz gelirleri ufak çaplı bir düşüş gösterirken, kredi mevduat makası iyileşme kaydetmiştir. Diğer taraftan TÜFE endeksli tahvil getirileri bir önceki çeyreğe göre yüksek bazın etkisiyle yaklaşık 1.290mn TL gerileme kaydedilmiş ve 740mn TL olarak gerçekleşmiştir. Bu kapsamda, net faiz gelirleri çeyreksel bazda %16 gerilemiştir. Ücret komisyon 
gelirlerinde ise çeyreksel artış devam ederken, özkaynak yöntemiyle değerlenen iştiraklerden yaklaşık 126mn TL'lik ek katkı karı desteklemiştir.

Ayrıca, döviz cinsi kredilerin karşılıkları için uygulanan korunma sebebiyle kurların bir önceki çeyreğin aksine artmasına bağlı olarak ticari kar- zarar kaleminde 294mn TL gelir (4Ç2018: 821mn TL gider) kaydedilmiştir. Bu yapılan korunma önlemlerinden kurlardaki artış kaynaklı gider kısmı ise karşılıkların altında yer almaktadır. Karşılık giderlerinde ise çeyreksel olarak bir miktar artış görülmüştür. Banka ilk çeyrekte 100mn TL serbest karşılık ayırmıştır.

Buna ilaveten, Levent Yeniden Yapılanma'ya (LYY-Türk Telekom'un %55'ine sahip) kullandırılan OTAŞ kaynaklı yeni kredi için yaklaşık 400mn TL gerçeğe uygun değer düşüş karşılığı gideri kaydedilmiştir. (LYY, OTAŞ kredisi için özel amaçlı kurulan şirket)

Akbank'ın Net Faiz Marjı, TÜFE endeksi tahvillerin olumsuz (138 baz puan) etkisiyle, kredi - mevduat makasındaki genişlemeye karşın, 71baz puanlık düşüşle %4,50'ye gerilemiştir. Özsermaye ve aktif karlılığı ise sırasıyla %12,4 ve %1,7 oranında gerçekleşerek bir önceki çeyreğin üzerinde gerçekleşmiştir."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.