Ziraat'ın riskli kredisine Körfez çözümü

Ziraat'ın riskli kredisine Körfez çözümü

Ziraat Bankası’nın 270 milyon Euro kredisinin riske girdiği Ora AVM’ye bir Körfez fonunun talip olduğu ileri sürüldü

A+A-

Ziraat Bankası’nın 270 milyon Euro’luk kredisinin battığı iddiaları ile gündeme gelen ve geçtiğimiz yıllarda iflasını isteyen Ora AVM’ye talip çıktı. Edinilen bilgilere göre, Körfez Bölgesi’nden bir fon, Ora AVM’nin sahibi olan Ora İstanbul Gayrimenkul ve Ziraat Bankası yönetimi ile bir araya geldi. Kulislerde fonun Ora AVM’yi Çinli bir gruba kiralamak istediği konuşulurken, AVM’nin 2016 yılının sonunda Outlet Center olarak açılması hedefleniyor. Outlet markası Style Fashion Outlet’in de Ora AVM’de 4 bin 500- 5 bin metrekarelik Türkiye’nin en büyük Outlet mağazasını açmak için el sıkıştığı da gelen bilgiler arasında. Habertük’e konuşan Zirrat Bankası yetkilileri ise Ora AVM için Körfez Bölgesi’nden bir fonun temsilcileri ile görüşme yapıldığını ancak henüz ortada olgunlaşmış bir durum olmadığını söylediler.

1 YIL İÇİNDE KAPANMIŞTI

Habertürk'ün haberine göre, Ekim 2011’de kapılarını açan İstanbul Bayrampaşa’daki Ora AVM için 400 milyon dolarlık yatırım yapılmıştı. İçinde 235 mağaza ve 2 otel bulunan Ora AVM bir yıl açık kalmadan kapanmıştı. Ziyaretçi sayısı istenen seviyede olmayınca AVM’de mağaza kiralayan firmalar birer ikişer mağazaları boşaltmış, projenin sahibi Ora İstanbul Gayrimenkul de iflasını istemişti. Ziraat Bankası’nın kullandırdığı 270 milyon Euro’luk kredi de riske girmiş, tartışmalar yaşanmıştı.

KOMİSYONDA GÜNDEME GETİRİLMİŞTİ

Ziraat Bankası’nın Ora’ya verdiği 270 milyon Euro’luk kredi, TBMM KİT Komisyonu’nda da gündeme gelmişti. Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Kit Komisyonu’na konuşmuş ve şirketin ilk olarak 2007’de bir bankadan 160 milyon Euro kredi kullandığını ancak proje değişikliği nedeniyle çıkan anlaşmazlık üzerine yeni banka arayışına girdiğini belirterek Ekim 2010’da bu kredinin Ziraat Bankası’na transfer edildiğini ve kredi miktarının 270 milyon Euro’ya çıktığını söylemişti. Aydın, her şeye rağmen İstanbul gibi bir yerde böyle bir projenin orta veya uzun vadede kendisini geri ödeyeceğine inandığını belirterek, “Bu alacağın tahsilatı konusunda her şeye rağmen pozitif düşünüyorum” demişti.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.