Zorlu'dan Osmangazi Elektrik'e 360 milyon dolar

Zorlu'dan Osmangazi Elektrik'e 360 milyon dolar

Zorlu Enerji sermayesini bedelli olarak 750 milyon TL'den 2 milyar TL'ye çıkaracak

A+A-

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ tarafından, Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ'nin yüzde 100 hissesinin devri için 360 milyon dolar tutarında bağlayıcı olmayan teklif verildiği bildirildi.

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, "Yüzde 100 bağlı ortaklığımız olan Zorlu Osmangazi Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından, Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ'nin paylarının tamamının satın alınmasına ilişkin olarak, şirketimiz adına söz konusu şirketlerin borçlarından ari faaliyet değerlerinin esas alınmasıyla tespit edilen 360 milyon dolar tutarında bağlayıcı olmayan teklif verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, nihai satın alma fiyatı ve koşullarının, detaylı mali, hukuki ve teknik incelemelerin tamamlanmasının ardından kesinleşeceği kaydedildi.

Zorlu Enerji, Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ'nin yüzde 100 hissesinin Osmangazi Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne devrinin, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca onaylandığını bildirmişti.

Şirket ayrıca, kayıtlı sermaye tavanının 1 milyar liradan 2 milyar liraya çıkarılacağını duyurdu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.