Zuckerberg, Libra hakkında ifade verdi

Zuckerberg, Libra hakkında ifade verdi

Facebook CEO'su ABD Kongresi'nde dijital para projesi Libra konusunda ifade verd

A+A-

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, sosyal medya devinin planladığı dijital para birimi Libra ile ödeme yapmanın ne kadar güvenli olduğu konusunda Washington'da Kongre üyeleri tarafından sorguya çekildi.

BBC'nin internet sitesinde yer alan habere göre, Temsilciler Meclisi'nin Finansal Hizmetler Komitesi'ne ifade veren Zuckerberg her ne kadar güvence vermeye çalışsa da Kongre üyeleri, suç örgütleri ve teröristler tarafından kötüye kullanılabileceği gerekçesiyle Facebook'un planladığı ödeme sistemini eleştiri yağmuruna tuttu.

Zuckerberg ayrıca geçmişte ABD'deki iletişim denetleme kurumlarına yalan söylemekle suçlandı.

Hükümetin onayını almadan Libra planının uygulamaya konmayacağını belirten Zuckerberg, 28 kurucu üyeli Libra Birliği aksini yapmaya kalkışırsa birlikten ayrılacağını söyledi.

Libra projesi son bir aydır zorlu bir dönemden geçiyor. Aralarında Mastercard, Visa, eBay ve PayPal'ın da bulunduğu 8 kurucu üye Libra Birliği'nden çekildi. 

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.