"2023 seçimlerine tek haneli enflasyonla gireceğiz"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati önümüzdeki dönemde enflasyonla mücadeleyi mali disiplin içerisinde sürdürmeye kararlı olduklarını belirtti. Nebati 2023 seçimlerine tek haneli enflasyonla girileceğini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati bugün açıklanan Şubat ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

Nebati sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada salgın sonrası dönemde küresel ekonomik aktivitedeki toparlanma neticesinde enflasyonun gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerde etkili olduğunu belirterek “Enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele ettiğimizi yakın zamanda gıda ürünlerinde ve elektrikte yaptığımız KDV indirimleriyle gösterdik.

Ayrıca diğer Bakanlıklarımız ile işbirliği içerisinde fahiş fiyat uygulayan işletmelerin denetlenmesine ve gerekli yaptırımların uygulanmasına yönelik faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Önümüzdeki dönemde enflasyonla mücadeleyi sürdürmekte kararlıyız.

Enflasyon karşısında yaşadığımız zorluklarda takılı kalıp hadiseyi sonsuza dek sürecek gibi görmek, bizim bakış açımızda yer almamaktadır. Döviz kurunu kapsamlı ve yenilikçi metotlar ile düşürdüğümüz gibi enflasyonu da önümüzdeki dönemde düşüreceğiz.

2023 Haziran seçimlerine de tek haneli bir enflasyon rakamı ile gireceğiz.” ifadelerini kullandı.