ABD, Çinli sosyal medya uygulamalarını yasaklayacak

ABD, TikTok ve diğer Çin kaynaklı sosyal medya uygulamalarını yasaklamanın yollarını araştırıyor

CNBC'de yer alan habere göre, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Fox News'e Pazartesi günü yatığı açıklamada, ABD'nin TikTok ve diğer Çin kaynaklı sosyal medya uygulamalarını yasaklamanın yollarını araştırdığın bildirdi.

Pompeo'nun sözleri Çin ve ABD arasında TikTok ve benzeri sosyal medya uygulamaları konusunda halihazırda gerilim yaşanan bir ortamda geldi.

Fox News'de kendisine yöneltilen ABD TikTok ve diğer sosyal medya uygulamalarını yasaklamalı mı sorusuna, "Bu konuyu oldukça ciddiye alıyoruz ve bunu yollarını araştırıyoruz" şeklinde yanıtladı. Pompeo, "Bu konu üzerine epeydir çalışıyoruz" dedi.

Tartışmalı Ulusal Güvenlik Yasası'nın ardından TikTok Hong Kong'dan çekiliyor

ByteDance Ltd.'nin TikTok uygulaması Hong Kong'un mobil mağazalarından gelecek günlerde çıkarak Pekin'in ulusal güvenliği tehdit kapsamında geri çekilen ilk internet hizmeti olacak.

Bu duyuru, Facebook'dan Google'a ve Twitter'a kadar birçok internet devinin ulusal güvenlik yasasına karşı muhalif tavrını göstermesinin ardından geldi.

Çinli sahipliğine rağmen operasyonlarını Pekin'den bağımsız sürdürdüğünü iddia eden TikTok'un Hong Kong'dan çıkmasının sebebinin içerik sansürleme ya da kullanıcı bilgisi paylaşma taleplerinden kaynaklı olabileceği belirtiliyor.