ABD'de 2 yıllık tahvil getirisi rekor seviyede

ABD'de 2 yıllık tahvil getirisi 2019'dan beri ilk kez yüzde 2'yi aştı.

ABD 2 yıllık tahvilin getirisi yüzde 2 ile 2019 yılının Mayıs ayından beri en yüksek seviyeye çıktı. 10 yıllık tahvilin getirisi de yüzde 2.22'ye yükseldi.

Fed'in politika değişimlerine daha duyarlı olan 2 yıllık tahvilin getirisi 8 baz puan artışla yüzde 2.01'e yükseldi. Faiz, 2 hafta öncesinde yüzde 1.5'in altında seyrediyordu.

ABD Merkez Bankası geçen hafta 2018 yılından bu yana ilk kez politika faizinde 25 baz puanlık artışa gitmişti.

Cuma günü konuşan Fed yetkilileri enflasyonla mücadele amacıyla daha fazla faiz artışına açık olduklarını belirtti. Bugün de Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic bu yıl için 6 faiz artışının yeterli olacağı görüşünü savundu.

Goldman Sachs Group Stratejisti Praveen Korapaty Cuma günkü bir notunda "Piyasalar Fed'in enflasyon hedefine geri döndürmek için daha fazla faiz artırabileceği ihtimalini göz ardı ediyor" değerlendirmesine yer verdi.

Bugün İngiltere'de 10 yıllık tahvil getirisi de 10 baz puan yükseldi. Traderlar bu yıl İngiltere Merkez Bankası'nın faizi yıl sonuna kadar yüzde 2'ye yükseltmesini öngörüyor. AMB'den ise bu sene iki kez 25'er baz puanlık faiz artışı beklentisi hakim.