ABD'de borsalar uçuyor

ABD piyasalarında Dow Jones ve S&P endeksleri açılışlarının ardından tarihlerindeki en yüksek seviyeleri gördü.

ABD endeksleri tüm zamanların zirvesini gördü. Bu haftaya da yükselişle başlayan piyasalarda Dow Jones ve S&P açılışın ardından rekor yenilediler. Önceki hafta FED Başkanı Yellen'in açıklamaları ve son ekonomik verilerle yükseliş trendini sürdüren endeksler bu hafta değer kazanıyor.

Açılışın hemen ardından 16.65 ile tüm zamanların en yüksel seviyesi görülürken, S&P 500 tarafında ise 1.897 ile gün içi zirvesi görülmüş oldu.

Haftanın ilk işlem gününde yükselişte Hillshire Brands’in Pinnacle Gıda ile 4.3 milyar dolara el sıkışması da etkili oldu. 
Geçtiğimiz Cuma gününü rekor seviyede kapatan Dow rekorlara yeni haftaya 9 puanlık yükseliş ile başladı. Açılış sonrasında gün içi rekorunu tazeleyen endeks TSİ 16.56’da yüzde 0.68’lik yükseliş 16659 seviyesine geldi. S&P 500 ise aynı saat itibariyle yüzde 0.70’lik yükseliş ile 1.887 puanda. Nasdaq’da yükseliş dalgasına eşlik ediyor. Endeks yüzde 1.12’lik yükseliş ile 4.095 puanda.

Faizler tarafında iase 10 yıllık ABD faizi yüzde 2.64 seviyesini işaret ediyor. Açılış sonrasında ABD'de ilaç şirketlerindeki hareketlilik dikkat çekiyor. ABD piyasalarında dikkat çeken bir başka endeks ise KOBİ’lerin yer aldığı Russell 200 endeksi. Endeks haftanın ilk işlem gününde son yedi yılın en yüksek volatilitesini yaşıyor. Chicago borsasında işlem gören Russell 200 volatilite endeksi yıl genelinde yüzde 11 yükselerek 19.53 seviyesine geldi. Geçtiğimiz haftayı yüzde 1.9’luk düşüş ile tamamlayan endeks yıl genelinden bakıldığına ise yüzde 4.9 düştü.