Almanya'da resesyon korkusu artıyor

Almanya'da sanayi üretimi düşüyor, resesyon korkuları artıyor

Almanya'da sanayi üretiminin otomotiv sektörünün zayıf performansının da etkisiyle Mart ayında beklenenden daha fazla düşmesi Avrupa'nın en büyük ekonomisinde resesyon korkularını yeniden alevlendirdi.

Reuters'ın haberine göre, Federal İstatistik Ofisi sanayi üretiminin Şubat ayındaki %2,1'lik hafif revize edilmiş artışın ardından bir önceki aya göre %3,4 azaldığını söyledi. Beklentiler %1,3 düşüş olacağı yönündeydi.

Ekonomi bakanlığından yapılan açıklamada, "Sanayi üretiminde yılın başındaki canlı performansın ardından, Mart ayında beklenmedik şekilde keskin bir düşüş yaşandı" dedi.

Mart ayında Almanya sanayi siparişleri, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış bazda bir önceki aya göre %10,7 düşerek, COVID-19 pandemisinin zirvesinde olduğu 2020'den bu yana en büyük aylık düşüşü kaydetti.

Commerzbank'ın baş ekonomisti Ralph Solveen, "Alman imalatı, ekonomiyi giderek daha fazla frenleyen küresel oran artışlarından giderek daha fazla zarar görüyor. Almanya'da resesyon riski artıyor," dedi.