Banka hisseleri cazip değil

Credit Suisse, Türk bankacılık sektörü için ihtiyatlı duruşunda değişiklik olmadığını, Türk bankaları için risk/getiri profilini, son günlerde hisse fiyatlarında yaşanan düzeltmelere rağmen çekici bulmadıklarını açıkladı.

Credit Suisse, Türk bankacılık sektörü için ihtiyatlı duruşunda değişiklik olmadığını, Türk bankaları için risk/getiri profilini, son günlerde hisse fiyatlarında yaşanan düzeltmelere rağmen çekici bulmadıklarını açıkladı.

Cari değerlemelerin henüz cazip olmadığını ifade eden Credit Suisse, banka hisselerinde hareketi tetikleyecek pozitif bir katalizör olmadığını, potansiyel katalizörlerin dengesinin kayda değer şekilde negatif taratfa olduklarını düşündüklerini de vurguladı.

Bu çerçevede Türk bankaları için fiyat hedeflerini ve tahminlerini gözden geçiren Credit Suisse, Vakıfbank ve YKB için tavsiyelerini 'nötr'den 'ağırlığını azalt'a indirirken, Halkbank için tavsiyesini 'endeksin üzerinde getiri'den 'nötr'e çekti. Credit Suisse, TEB için tavsiyesini ise 'endeksin altında getiri'den 'endeksin üzerinde getiri'ye yükseltti.

Akbank, büyük bankalar içinde 'ağırlığını artır' tavsiyesini koruyan tek banka olurken, TSKB ise en yüksek getiri potansiyelini sunan banka oldu.  Credit Suisse'in tavsiye ve fiyat hedefi değişiklikleri şöyle

  Eski H Yeni H.    
Hisse Fiyat Fiyat Eski Tavsiye Yeni Tavsiye
AKBNK 7,66 7,61 Endeksin Üzerinde Getiri Endeksin Üzerinde Getiri
GARAN 7 7,09 Endeksin Altında Getiri Endeksin Altında Getiri
HALKB 14,6 13,11 Endeksin Üzerinde Getiri     Nötr
ISCTR 4,89 4,83 Nötr Nötr
VAKBN 4,23 3,8 Nötr Endeksin Altında Getiri
YKBNK 4,09 3,99 Nötr Endeksin Altında Getiri
ASYAB 1,75 0,6 Nötr Nötr
TEBNK 1,89 2,04 Endeksin Altında Getiri Endeksin Üzerinde Getiri
TSKB 2,21 2,44 Endeksin Üzerinde Getiri  Endeksin Üzerinde Getiri