Borsa, Bahçeli'nin açıklamalarıyla yükseldi

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin koalisyon konusunda ılımlı algılanan açıklamaları sonrasında BIST-100 endeksi günü yüzde 2.36 primle 82,286 puanda tamamladı.

Yunanistan'a ilişkin olumlu haber akışı ve dolar/TL'nin desteğiyle açılıştan itibaren alıcılı seyreden hisse senetleri piyasası, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin koalisyon konusunda ılımlı algılanan açıklamaları sonrasında kazançlarını artırarak yüzde 2'nin üzerine taşıdı.

BIST-100 endeksi günü yüzde 2.36 primle 82,286 puanda tamamladı.

Piyasanın yakından izlediği yeni hükümetin kurulması sürecinde, Başbakan Ahmet Davutoğlu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kendisini muhtemelen bugün yeni hükümeti kurmakla görevlendirmesinin hemen ardından bütün partilerden randevu isteyeceğini söyledi. Davutoğlu, koalisyon görüşmelerinin ilk turunu gelecek hafta yapacağını belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, koalisyon görüşmeleri öncesinde partisinin siyasi istikrarsızlık yaşanmaması için gereken fedakarlığı göstereceğini ifade etti.

Çin borsasında olumlu açılış ve paritedeki yükseliş ile dolar/TL güne düşüşle başlarken; sabah saat 0909'da 2.6775/2.6790 seviyesinde işlem gören dolar/TL sonrasında kademeli olarak 2.6665'e kadar gerilemesinin ardından saat 1651'de 2.6713/2.6724 seviyesindeydi.

Yunanistan'ın aylardır kreditörlerle süren görüşmelerin ardından resesyonu engelleyebilmek için iki yıllık 12 milyar euroluk bir reform paketi hazırladığı belirtilirken; Avrupa borsalarındaki temel eğilimi gösteren FTSEurofirst 300 endeksi saat 1740'ta yüzde 2 yükselişteydi.

Beijing'in uzun süredir borsalardaki düşüşü sonlandırabilmek için yaptığı girişimler bugün yüzde 6'lık yükselişle sonuç verirken; gelişmekte olan ülkeler endeksi de yüzde 1.8 artıdaydı. ABD borsaları da yüzde 1 civarı yükselişte.

Endekste bugün öne çıkan hisselerden Netaş, ana hissedarı One Equity Partners'ın (OEP), şirkette stratejik opsiyonları değerlendireceği haberiyle ilk seansta tavan fiyatı görmesinin ardından günü yüzde 18.5 primle 11.2 liradan tamamladı.

Netaş'ta OEP üzerinden yüzde 9.5 dolaylı pay sahibi olan Rhea Girişim hisseleri de tavan fiyatı görmesinin ardından yüzde 16.16 primle 1.15 liradan kapandı.

İki hisse günün en fazla yükselen hisseleri olurken; Netaş işlem hacminde de üçüncü sırada yer aldı.