Borsada endeks 1.472 puan geriledi

FED toplantısının ardından güne kayıpla başlayan İstanbul Borsası'nda BIST 100 Endeksi 1.472 puanlık kayıpla 77.469 puandan kapandı

FED toplantısının ardından güne kayıpla başlayan İstanbul Borsası'nda BIST 100 Endeksi 1.472 puanlık kayıpla 77.469 puandan kapandı. Hisse senetlerinin ortalama yüzde 1.86 oranında değer kaybetiği günde işlem hacmi 3.5 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri uzunca bir süre daha sıfıra yakın seviyede tutacağını açıklamasına karşın, artırımlar başladığında faizleri beklenenden daha hızlı yükseltebileceğine işaret etmesi gelişmekte olan piyasaları olumsuz etkilerken, Borsa İstanbul'da TL'deki değer kaybının etkisiyle baskı altında kaldı.

Fed açıklaması esas itibarıyla Temmuz ayındaki açıklamaya göre değişmezken beraberinde sunulan çeyreklik tahminler, bankanın faizlerin gelecek yıllarda bulunması gerektiğini düşündüğü seviyelerin, finans piyasalarının tahminlerinden farklı olduğunu gösterdi.

Dolar/TL, öğleden sonra ABD tahvil faizlerindeki yükseliş ve artan dolar talebiyle 25 Mart'tan bu yana en yüksek olan 2.2351'e kadar yükseldikten sonra saat 1732'de 2.2281 seviyesindeydi.

Öte yandan küresel piyasalar İskoçya'nın bağımsızlık reformundan çıkacak sonucu bekliyor. Referandumda oy verme işlemi TSİ 00:00'da kapanacak, sonuçların yarın erken saatlerde açıklanması bekleniyor.