Boydak Holding CEO'su gözaltında

Kayseri'de "paralel yapı" operasyonu kapsamında bu sabah düzenlenen operasyonda, aralarında Boydak Holding yöneticilerinin de bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı

Kayseri'de "paralel yapı" operasyonu kapsamında bu sabah düzenlenen operasyonda, aralarında Boydak Holding yöneticilerinin de bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak'ın da olduğu belirtildi.

Habere göre, aralarında Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi olan Boydak'ın da bulunduğu işadamları bugün saat 07.00'de ev ve işyerlerinden alınarak Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Polis ekipleri Talas İlçesi'nde bulunan Melikşah Vakıf Üniversitesine de giderek, buradaki yöneticileri de gözaltına aldı.

Reuters'ın sorusunu yanıtlayan bir Boydak Holding yetkilisi ise şirkete dönük bir operasyon olmadığını söylerken, gözaltılar konusunda da henüz net bir bilgileri olmadığını belirtti.

Boydak Holding başta mobilya olmak üzere, enerji, tekstil gibi pek çok alanda faaliyet gösterirken, en fazla bilinen markaları arasında İstikbal, Bellona, Mondi bulunuyor. Şirketin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, yıllık cirosu 6 milyar liranın üzerinde olan grubun 13,000'den fazla çalışanı bulunuyor.

Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan, 17-25 Aralık 2013'te rüşvet ve yolsuzluk iddiaları üzerine açılan soruşturmaların arkasında hükümeti devirmek üzere devlette "paralel bir yapı" kurduğunu iddia ettiği Gülen cemaatinin bulunduğunu söylerken, cemaat bu iddiayı reddediyor.

O dönemden bu yana "paralel yapının" parçası olduğu gerekçesiyle yargıda, emniyette ve iş dünyasında çok sayıda operasyon yapıldı.