Cemaat parti kuracak mı?

Gülen Cemaati'ne yakın olan Gazeteci ve Yazarlar Vakfı, bir parti kurulmasının da bir partiyle ittifak yapılmasının da kesinlikle söz konusu olmadığını açıkladı

Gazeteci ve Yazarlar Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamada, farklı siyasi düşüncelerden milyonlarca gönüllü destekçiye sahip olan Camianın bir siyasi parti kurması, kurdurması ya da son günlerde sıklıkla dile getirilen ve asılsız bir iddia olan bir partiyle ittifakı kesinlikle söz konusu olmadığını, bu iddiaların yalan olduğunu kaydedilerek, "Bu iddia büyük bir yalandır. Sağduyulu milletimiz bugüne kadar doğrunun nerede olduğunu bilmiş ve tercihini de o yönde kullanmıştır. Kimsenin kimseden akıl almaya ihtiyacı yoktur" denildi.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, 17 Aralık'ta gerçekleştirilen İstanbul merkezli operasyonla başlayan, 4 bakanın istifasıyla devam eden ve  10 bine yakın emniyet ve yargı mensubunun görev yerlerinin değiştirilmesiyle başka bir boyut kazanan sancılı bir süreçten geçildiği belirtildi.

Bu süreçte hükümetin yolsuzlukların üzerine gitmesi gerekirken, bunun aksine evrensel hukukla ve demokrasi ilkeleriyle bağdaşmayan yasaları hızla çıkartarak kamuoyunun gündeminin değiştirmek istediği öne sürülen açıklamada, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin yolsuzluk ve hukuksuzluk iddialarının gölgesinde yapılacağı ifade edildi.

Operasyonun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından "hükümete darbe" olarak kamuoyuna sunulduğu, bu iddiaların hükümete yakın medyada ve mitinglerde seslendirildiği, bu şekilde hizmet camiasının hedef alındığı öne sürülen açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın kullandığı bu argümanların ve dilin, ülke insanının ruh sağlığını bozduğunun, toplumsal barışı dinamitlediğinin, kin ve nefret tohumları saçarak bir şiddet alt yapısı oluşturduğunun üzüntü ve endişeyle izlendiği savunuldu.

"Yarım asrı aşkın bir süredir, ülkesine ve insanlığa hizmet etmeyi hayatının yegâne gayesi haline getirmiş ve bunu sadece Hakk'ın rızasına bağlamış olan Onursal Başkanımız Fethullah Gülen Hocaefendi'ye karşı yapılmakta olan 'itibar suikastı', vicdanları derinden yaralamaktadır" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

" Önceki açıklamalarımızda ifade edildiği gibi, farklı siyasi düşüncelerden milyonlarca gönüllü destekçiye sahip olan camianın bir siyasi parti kurması, kurdurması ya da son günlerde sıklıkla dile getirilen ve asılsız bir iddia olan bir partiyle ittifakı kesinlikle söz konusu değildir. Bu iddia büyük bir yalandır. Sağduyulu milletimiz bugüne kadar doğrunun nerede olduğunu bilmiş ve tercihini de o yönde kullanmıştır. Kimsenin kimseden akıl almaya ihtiyacı yoktur. Bir kabine üyesi, dershaneler konusunda 'Camiaya mensup kişiler tarafından Başbakanın tehdit edildiğini' iddia etmiştir. Bu kabul edilemez iddianın sahibi, iddiasını ispatla mükelleftir. Aksi halde müfteridir. Yaklaşık 50 yıldır, öncelikle milletimizin ve dünya kamuoyunun güven testinden defalarca alnının akıyla çıkmış olan Hizmet Camiası’nın bu güveni zedeleyecek ne insani, ne İslami, ne de hukuki açıdan hiçbir suiistimali olmamıştır. Siyaset meydanlarında insafsızca tekrar edilen; “şantaj, tehdit, komplo ve kumpas” iftiraları kabul edilemez"